Termelő kapacitásbővítő beruházás a RÁK Antenna Kft.-nél

Dokumentum letöltése Word formátumban

PROJEKTINFORMÁCIÓK
 GINOP-1.2.1-16-2017-01046
 Termelő kapacitásbővítő beruházás a RÁK ANTENNA Kft-nél

A RÁK ANTENNA Gyártó Kft. vissza nem térítendő támogatásban részesült a GINOP-1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázati felhívásra benyújtott pályázatával.

A projekt célja, rövid leírása:
A RÁK ANTENNA Kft. műanyag alkatrészek fröccsöntésével, festésével, lakkozásával foglalkozik tömeggyártásban. A vállalkozásunk által fejleszteni kívánt termelési technológia éppen ezért a műanyag fröccsöntés. Célunk a folyamatos fejlődés és a termelési kapacitásunk bővítése. A kapacitásbővítéssel egyidejűleg a technológiai színvonal emelése, a piaci pozíció megőrzése és megerősítése is a projekt eredményei között szerepel. A projekt során beszerzésre kerülő eszközök segítségével nagyobb mennyiségben magasabb műszaki színvonalú félkész- és késztermékeket tudunk előállítani, amelyet a technológiai újítások mellett, a gépekhez csatlakozó robotok beszerzésével, valamint a szélesebb minőségellenőrzéssel tudunk biztosítani. Társaságunk számára fontos, hogy az ipari mennyiségű termelés mellett meg tudjuk őrizni a magas, világszínvonalon elismert minőséget.
A pályázat segítségével a kapacitásbővítésen felül tehát minőségi fejlődés is várható. A minőség-ellenőrzés a gyártás folyamat első lépésétől (raktárból kikerülő alapanyag mérése, vizsgálata, kezelése) az utolsóig (csomagolás) tart, melyhez a pályázat keretén belül beszerzésre kerülő anyagvizsgáló és mérőkészülékek beszerzése járul hozzá.
A minőségen felül a műanyag fröccsöntés terén világszínvonalúnak számító Profoam technológia beszerzésével cégünk versenyelőnyre tesz szert piaci versenytársaihoz képest. A technológia alkalmazásával a hibás termékek száma csökken, és növekszik a megfelelő minőségben előállított termékek száma, mely szintén kapacitásunk fejlődését jelenti.
A fejlesztés megvalósításával a létszámunk is növekszik.

A beszerzésre kerülő főbb eszközök:

3,5 t teherbírású targonca,
mérő készülékek – laboreszközök,
anyagvizsgálók,
szárítók, adagolók,
portalanítók,
egységrakomány-rögzítő,
emelő szerkezetek,
szerszámkészítő gépek,
fröccsöntőgépek védelmét szolgáló berendezések,
fröccsöntő gépek, ipari robotok

A gépek beszerzése, a fröccsöntőgépek hálózatra való csatlakoztatása nagy hálózati forgalmat eredményez, amely indokolja új IT hálózati infrastruktúra kerül kiépítését a gyártócsarnokunkban. A gépbeszerzésen és az IT fejlesztésen felül napelemes rendszer telepítését valósítjuk meg a pályázat keretén belül.

A megvalósítás helyszínei:
7300 Komló, Anna akna 1/B, hrsz.: 388/9. – fő helyszín
7300 Komló, Anna akna 1/C, hrsz.: 388/18
7300 Komló, Anna akna 1/F, hrsz.: 388/22
7300 Komló, Anna akna 1/E hrsz.: 388/28

A projekt nettó összköltsége: 705 375 400 Ft.
A megítélt támogatás összege: 352 687 683 Ft.
A támogatás intenzitása: 50%
A projekt megvalósításának tervezett ideje: 2017.11.20-2019.05.17.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.